Fractional CFO

De specialiteiten van een CFO

Als directeur of ondernemer stuit u soms op financiële uitdagingen die de groei van uw bedrijf op korte of langere termijn kunnen belemmeren. In zulke gevallen is een fractional CFO de oplossing. De parttime CFO’s van Beerensteyn Partners bieden u de expertise van een ervaren chief financial officer op parttime basis. We helpen uw financieel management te versterken en werken nauw met u samen aan de voortdurende verbetering van uw organisatie, zodat u met vertrouwen kunt blijven groeien.

Wat is een parttime CFO?

Een fractional CFO werkt op parttime basis voor bedrijven die niet zoeken naar een fulltime CFO, maar wel behoefte hebben aan extra financiële expertise. Of het nu gaat om het oplossen van complexe financiële vraagstukken of het optimaliseren van uw financiële processen, de parttime CFO staat klaar om u met raad en daad bij te staan. Vaak is een fractional CFO langere tijd betrokken bij de organisatie waarbij ze meerdere uitdagingen aanpakken en strategisch financieel advies geven.

Waarom Beerensteyn Partners als oplossing?

Energiek, betrokken, communicatief sterk en ondernemend. Wij geloven in intensieve samenwerking en de toegevoegde waarde hiervan.

Onze parttime CFO’s bij Beerensteyn Partners bieden niet alleen financiële expertise, maar ook volledige inzet en verantwoordelijkheid, zoals u zou verwachten van een fulltime CFO. We werken als vennoten in maatschapsverband, waardoor we uw organisatie effectief kunnen ondersteunen in complexe situaties zoals internationale expansie, buy-and-build integraties en crisismanagement. Onze fractional CFO’s hebben ervaring op het gebied van strategie, financieel management en bedrijfsvoering. En met een bewezen track record in grote deals, veranderingsprocessen en audits, brengen onze fractional CFO’s de ervaring en het strategisch inzicht mee om uw bedrijf te laten groeien en bloeien, zelfs in uitdagende tijden.

Voordelen van werken met Beerensteyn Partners

  • Oplossen van financiële vraagstukken zonder de kosten van een fulltime CFO
  • Flexibele inzet, vanaf één dag per week
  • Ervaren parttime CFO’s, elk met eigen specialisme en achtergrond
  • Bewezen oplossingen zonder weerstand
  • Minder verrassingen en geen onnodige problemen
  • Track record als CFO in crisis, deals, veranderprocessen en audits

CFO agenda: focus op bijzondere situaties

De rol van een CFO gaat verder dan alleen financiële sturing; het omvat het balanceren van meerdere verantwoordelijkheden en het behouden van draagvlak bij stakeholders, terwijl de voortgang gewaarborgd blijft, met minimale verrassingen. Bij Beerensteyn Partners helpen we om deze brede en uitdagende rol effectief in te vullen, vooral in complexe en kritieke situaties. Denk aan het begeleiden van internationale expansie, het managen van overnames en integraties binnen een buy-and-build strategie, of het voorbereiden van een exit- of familieoverdracht. Onze parttime CFO’s bieden ook hulp bij crisissituaties, plotselinge uitval van een CFO, backoffice problemen, of wanneer de CFO versterking nodig heeft. 

Onze ervaren CFO’s waarborgen continuïteit en groei in deze kritieke momenten.

Echte experts, breed inzetbaar

Onze cases

Interim CFO services bij Helvoet

Lees meer

Interim CFO services bij RTL

Lees meer

De CFO agenda bij Mauritsklinieken

Lees meer

Skins Cosmetics

Lees meer

Veelgestelde vragen

Wat betekent CFO as a service?

CFO as a Service (CFOaaS) biedt bedrijven toegang tot de diensten van een Chief Financial Officer (CFO) op een flexibele basis, zonder de verplichting van een fulltime dienstverband. Dit stelt uw organisatie in staat om gebruik te maken van de expertise van onze ervaren interim CFO’s, die uw team versterken met strategisch financieel advies en leiderschap.

Wat is het verschil tussen een fractional CFO en een interim CFO?

Een fractional CFO werkt parttime voor een langere periode, terwijl een interim CFO doorgaans fulltime werkt voor een tijdelijke periode. Een fractional CFO biedt doorlopende ondersteuning op flexibele basis, terwijl een interim CFO vaak betrokken is bij urgente situaties.

Hoeveel tijd per week werkt een fractional CFO voor mijn organisatie?

De tijdsbesteding van een fractional CFO kan variëren afhankelijk van de behoeften van uw organisatie, maar het kan starten vanaf één dag per week tot meerdere dagen per week, afhankelijk van de overeenkomst.

Ook een parttime CFO nodig?