Interim CFO services

Brede CFO agenda

Organisaties en hun omgeving zijn voortdurend in beweging. Hierdoor kunnen ze op elk moment geconfronteerd worden met uitdagingen die snelle en effectieve financiële beslissingen vereisen. De CFO agenda is veelzijdig en vereist diepgaande kennis, ervaring én affiniteit met uiteenlopende onderwerpen. Interim CFO services bieden bedrijven de mogelijkheid om op korte termijn te beschikken over ervaren financiële leiders die direct impact kunnen maken, zowel op parttime als fulltime basis.

Wat zijn interim CFO services?

Een interim CFO wordt ingehuurd voor een specifieke periode, om bijvoorbeeld een bepaald project te leiden, een overgangsperiode te overbruggen of specifieke financiële uitdagingen aan te pakken. Een CFO interim heeft een bewezen staat van dienst in zowel financiële expertise als managementvaardigheden, waardoor we in staat zijn snel in te stappen, problemen te analyseren en oplossingen te bieden. 

Waarom Beerensteyn Partners als oplossing?

Energiek, betrokken, communicatief sterk en ondernemend. Wij geloven in intensieve samenwerking en de toegevoegde waarde die dit biedt.

Onze interim CFO’s werken als vennoot in maatschapsverband, wat betekent dat ze hun volledige expertise, inzet en verantwoordelijkheid meenemen naar uw organisatie. Dankzij de jarenlange ervaring, diversiteit in achtergrond en diepgaande kennis van verschillende sectoren, zijn we in staat om uw organisatie op diverse fronten te ondersteunen. Onze business CFO’s hebben zich keer op keer bewezen in uitdagende situaties, zoals bij crisissen, grote deals, in veranderingsprocessen en bij cruciale audits. We weten effectief om te gaan met verschillende stakeholders, zowel binnen de boardroom als daarbuiten.

Voordelen van werken met Beerensteyn Partners

  • Met visie de CFO agenda formuleren
  • Team van interim CFO’s met jarenlange ervaring
  • Concrete resultaten met extra slagkracht
  • Bewezen oplossingen zonder weerstand
  • Flexibel inzetbaar
  • Track record als CFO in crisis, deals, veranderprocessen en audits.

Echte experts, breed inzetbaar

Onze cases

Interim CFO services bij Helvoet

Lees meer

Interim CFO services bij RTL

Lees meer

De CFO agenda bij Mauritsklinieken

Lees meer

Skins Cosmetics

Lees meer

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een interim CFO en parttime CFO?

Een interim CFO wordt vaak fulltime voor een bepaalde periode of een specifiek project ingehuurd. Afhankelijk van de complexiteit van het project of de situatie kan dit variëren van enkele maanden tot meerdere jaren. Een parttime CFO werkt een wisselend aantal uren per maand voor uw bedrijf en biedt doorlopende financiële ondersteuning op flexibele basis.

Wat zijn de voordelen van een interim CFO ten opzichte van een vaste CFO?

Bedrijven willen onder normale omstandigheden het liefst een vaste CFO. Een interim CFO kan direct ondersteuning bieden in bijzondere situaties. Interim CFO’s bieden flexibiliteit en gespecialiseerde ervaring zonder de verplichting van een vaste aanstelling. Ze kunnen snel problemen identificeren en oplossen, zonder lange sollicitatieprocessen en inwerkperiodes.

Wat zijn voorbeelden van interim CFO opdrachten?

Denk bijvoorbeeld aan de volgende situaties:

  • wanneer de vaste CFO plots uitvalt,
  • als de vaste CFO niet (meer) goed uit de verf komt,
  • bij groeiplannen, fusies, overnames en andere grote transacties,
  • als er andere aandeelhouders aan boord (moeten) komen,
  • bij problemen met de bank en toezichthouders,
  • de implementatie van financiële systemen en processen,
  • in geval van crisis management en herstructurering
  • In al deze gevallen kan een interim CFO per direct ondersteunen, zodat het bedrijf kan blijven focussen op de business.
  •  

Wat betekent CFO as a service?

CFO as a Service (CFOaaS) biedt bedrijven toegang tot de diensten van een Chief Financial Officer (CFO) op een flexibele basis, zonder de verplichting van een vast dienstverband. Dit stelt uw organisatie in staat om gebruik te maken van de expertise van onze ervaren interim CFO’s, die uw team versterken met strategisch financieel advies en leiderschap.

Hoe lang duurt een interim CFO opdracht?

De duur van een interim CFO-opdracht hangt af van de specifieke behoeften van de organisatie en van de complexiteit van het project of de situatie. De duur kan variëren van enkele maanden tot meerdere jaren.

Wat kunnen
wij voor u betekenen?