David over zijn non-exec rollen

Na waardevolle tijd als toezichthouder bij Van Staveren en ELJA Foundation, ben ik klaar voor nieuwe uitdagingen met Beerensteyn Partners.

David over zijn non-exec rollen: "een aanrader voor iedere CFO"

Deze maand zwaaide ik af bij familiebedrijf Van Staveren en bij stichting ELJA Foundation. Het waren bijzondere jaren waarin ik mijn ervaring als voormalig PwC accountant en interim-CFO bij Beerensteyn Partners kon inzetten op een geheel nieuwe manier, namelijk als bestuurder-toezichthouder. Het is in beide gevallen gelukt om op een holistische manier te kijken naar CFO-thema’s binnen de bredere board agenda en daar ben ik best een beetje trots op.

“Beide nevenfuncties zijn een fantastische ervaring geweest. In een andere setting met andere mensen je nek uitsteken om zaken verder te brengen buiten je comfort zone is een aanrader voor iedere CFO.”

Tijdens mijn tijd bij Van Staveren en de ELJA Foundation heb ik veel geleerd over de verschillen en overeenkomsten in governance en bestuuragenda’s tussen een volwassen derde-generatie familiebedrijf en een toonaangevende not-for-profit organisatie die vanaf nul is opgebouwd. Het was leerzaam om zorg te dragen voor stevige bedragen zonder de aandacht te verliezen voor even zo relevante niet-financiële kwesties. Daarnaast werd duidelijk wat de toegevoegde waarde kan zijn van een niet-familie CFO of een onafhankelijke commissaris, evenals de unieke dynamiek van organisaties die in handen zijn van én geleid worden door vrouwen.

Mijn kennis over governance heb ik verder verdiept door opleidingen aan Nyenrode Business Universiteit, waaronder de brede commissarisopleiding, de specialisatie in de audit committee en de opleiding vermogensbeheer.

En nu? Weer volop aan de slag met de CFO’s van Beerensteyn Partners, allemaal collega-vennoten. Tijd voor nieuwe uitdagingen, zakelijk en privé. En die zijn er. Wordt vervolgd!

“Natuurlijk ga ik Jitha van Staveren en Janneke van der Wijk en hun teams enorm missen, maar zal hen met veel plezier blijven volgen.”

Gepubliceerd door
David Veerbeek
CFO

Wil je meer weten of samenwerken? Neem contact op!